3 Mart 2014 Pazartesi

Bozcaada



Bozcaada Turları, Yani yaşam izlerinin milattan önce 7 binlerin sonuna, Kalkolitik Çağa kadar uzandığı bölge yerleşimlerinin en çarpıcısı olan Efes’i ilk defa veya yeniden gezmek isteyenlere küçük önerilerim olacak. Eğer sıcak bir havada gezmeyi düşünüyorsanız, yokuş aşağı bir parkur çizin. Önce çıkıp sonra inmek İstemiyorsanız, faytonlar sizi üst noktaya kadar, zaman zaman asfalttan, zaman zaman tarihi bölgenin çevresinden dolaşan patikalardan geçerek götüren ideal bir çözüm oluşturuyor. Yaklaşık 25 dakika süren bu keyifli fayton turunda, fotoğraf makinanızı hazır bulundurun, zira Efes Antik Kenti ve çevresi her açıdan mükemmel fotoğraflar veriyor. 

Bozcaada Konaklama, Üst kapıya vardığınızda çevrenizde çok sayıda turistik eşya satan) mağaza/sergi ile karşılaşacaksınız. Hu satıcılar o kadar dürüstler ki "Gerçek Sahte Saatler tabelasını mağazalarının tepesine gururla asmışlardı. Buradan saat alır mısınız bilemem, ama su ve hasır şapkaların şart olduğu muhakkak. Kapıda bilet alırken, belki size yardımcı olacak bir rehberlik hizmeti talep edebilirsiniz. Oldukça detaylı bilgi veren itinalı hazırlanmış, kiralanabilen kulaklık sisteminin daha özgür dolaşma imkanı sağladığını da bilmenizde fayda var.

Bozcaada Hava Durumu, Yine araba ile yaklaşık 1 1,5 saatlik bir gezi garajı içine, Çanakkale’yi ve Truva’yı gezmek mümkün. Tabii ki Gelibolu Yarımadası Târihi Milli Parkı Kabatepe Tanıtım Merkezi dr goriilıneğe değer, iskeleden ayrılmadan, büyük şehir şarküterilerinde Ezine diye satılan peynirleri de, 15 dakika mesafedeki Ezine çarşısında bulabi: rsiniz. "Eyvah Eyvah" filminin etkisi aritesi artan Geyikli’de konaklama alternatiileri de eskiye göre daha fazla diyebilirim. 
Bozcaada Rehberi,Biz İskele’ye doyamadan ayrıldık. İkinci durağımız olan Alaçatı’ya doğru yola çıktık. Yol üzerinde öğle yemeği için seçimimiz, Ayvalık Cunda Adası oldu. Ege’ye has odann, taze balık ve mezelerin en iyisini bulabileceğiniz bu sahil kasabamızda, daha önce de memnun ayrıldığımız Bay Nihat’a gittik. 1978 yılında Nihat Bekit’in açtığı bu restoranda, Îzvinya, Isparaca, Hindiba, Avronez, Şevket i Bostan ve daha sayamayacağım Ege otlarını taze taze tadabilirsiniz. Bizim ana yemek tercihimiz tereyağlı kekikli Fener Balığı oldu. Şiddetle tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder